Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

project "Βιβλία σε ρόδες" - Φυσική

Τα "Βιβλία σε ρόδες" μας ήταν ήδη γνωστά από την προηγούμενη χρονιά και όταν
υποδεχτήκαμε τη σκούρα μπλε βαλίτσα με τη χαρακτηριστική ετικέτα, αμέσως μας κίνησε το ενδιαφέρον και αναρωτηθήκαμε για το περιεχόμενό της, αφού σύμφωνα με τη δασκάλα μας, θα είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πολλά περισσότερα πειράματα από όσα προτείνει το Τετράδιο Εργασιών της Φυσικής μας και όχι μόνο. 

Για το λόγο αυτό χωριστήκαμε σε ομάδες για να διαλέξουμε, όσοι είχαμε δανειστεί βιβλία με πειράματα, πέντε που θα παρουσιάζαμε στην τάξη και, ευελπιστούμε αργότερα και σε άλλους. 

Ορισμένοι από εμάς που δανειστήκαμε βιβλία ατομικά, αναλάβαμε και τη δέσμευση είτε να τα παρουσιάσουμε στην τάξη ή να τα αποδώσουμε εικαστικά. Το χρονικό διάστημα του δανεισμού ήταν αυστηρά για δέκα μέρες οπότε έπρεπε κατά τη διάρκεια αυτή να τα διαβάσουμε, να συναντηθούμε εκτός σχολείου, να συνεργαστούμε, να επιλέξουμε τα καλύτερα, να συλλέξουμε τα υλικά που θα χρειαζόμασταν και να εξασκηθούμε στην παρουσίασή τους. 

Θα ακολουθούσε μια περίοδος οργάνωσης, όπου σε συνεργασία με τη δασκάλα μας, θα συζητούσαμε τις επιλογές μας, θα βρίσκαμε τα πιο κατάλληλα για την τάξη και θα σχηματίζαμε το πρόγραμμα μας έτσι ώστε κάθε μέρα που απέμενε από τον ένα μήνα που θα είχαμε τα βιβλία κοντά μας, θα παρουσιάζαμε τη δουλειά που είχαμε κάνει. Η αλήθεια είναι πως, παρόλο το χρόνο που διαθέσαμε, όλοι είμαστε κατενθουσιασμένοι και δεν περιμέναμε τη στιγμή που θα ερχόταν για να παρουσιάσουμε το δικό μας βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου